Ha mede boksers!
vandaag op het menu gevulde zoete aardappel, gemaakt met restjes wat ik eigenlijk allemaal nog in de koelkast had liggen.
Leftover food kun je het ook noemen. In ieder geval zoals altijd weer een easy peasy gerecht waar je heerlijk van kunt gaan genieten. Het is wel zo dat je zoete aardappels lekker vind of echt totaal niet. I love it en dit stond al enige tijd op mijn lijstje om te maken voor jullie. So let’s begin.
Gevulde zoete aardappel
Benodigdheden:
Kom
Schaaltjes 2x
bestek
bord
schilmes
zilverfolie
Zoete aardappel 1x
Blik kidneybonen, zwarte bonen en mais
Avocado
Yoghurt (naar keuze)
Honing
Sriracha hot chili saus
Verse munt
Peper, zout en paprikapoeder
En nu aan de slag:
Wikkel de zoete aardappel in zilverfolie en doe het 40 minuten in een voorverwarmde oven, 180 graden.
Laat het daarna nog 10 minuten rusten in de oven.
In de tussentijd schep je 1 eetlepel kidneybonen, zwarte bonen en mais in een kom, op smaak brengen met peper, zoet en paprikapoeder. Door naar de avocado, snij deze doormidden en gebruik de helft van de avocado. Prak het fijn, op smaak brengen met peper en eventueel zout. Dan rest je alleen nog de zoete/pittige saus, in een schaal meng je wat honing, Sriracha saus en een eetlepel water door elkaar. Nu wachten totdat de zoete aardappel uit de oven mag.
Nadat de zoete aardappel nog 10 minuten in de oven heeft gelegen haal je deze eruit en kun je beginnen met het vullen van je zoete aardappel, eerst nog wel even doormidden snijden.
Ik ben eerst begonnen met avocado, dan de bonen en mais, een eetlepel yoghurt erover en vervolgens de zoete/pittige saus. Als laatste heb ik twee verse munt blaadjes in stukjes gesneden en erover heen gedaan.
Easy peasy, eetsmakelijk.
liefs,
Freija