parallax background

Freija’s foodblog: Bammetje Tonno

Freija’s foodblog: Gevulde zoete aardappel
26/01/2018
Freija’s foodblog: Pompoen-wortelsoep
02/04/2018

 

Ha mede boksers!

zuurdesembrood met homemade tonijnsalade is wat we gaan maken. Veel lekkerder dan de kant en klare tonijnsalade die je in de supermarkt koopt, bovendien is het in no time gemaakt. Mocht je het wat spannender willen maken kun je het eventueel  uitbreiden door eerst je boterham te beleggen met geprakte avocado of wat stukjes oude/parmezaanse kaas over de tonijnsalade en vervolgens even in de oven te doen. Tosti tonno is ook nog mogelijk, zuurdesembrood is daar trouwens perfect voor.

Bammetje Tonno

Benodigdheden:
schaaltje
bestek
bord
Snijmes en snijplank

Zuurdesembrood
Tonijn in blik (water)
Calve Yofresh
1/2 rode ui
Augurk
Kappertjes
Verse peterselie
Rucola
sriracha chilisaus
Peper en zout

 

En nu aan de slag:
Laat de tonijn in blik uitlekken, snijdt ondertussen de ui (zo klein mogelijk), augurk en verse peterselie in stukjes.
Schep in een schaaltje twee eetlepels Yofresh, mocht je het wat pittiger willen een theelepel sriracha chillisaus toevoegen. Meng dit vervolgens samen met de tonijn, stukjes ui, augurk, verse peterselie en een theelepel kappertjes. Wat peper en zout om het op smaak te brengen.

Dan rest je alleen nog het opmaken van je bammetje, je kunt het eventueel eerst opwarmen in een broodrooster.
En voila binnen 15 min heb jij een heerlijk ontbijt, lunch of tussendoortje op tafel staan.

Easy peasy, eetsmakelijk.

 

 

liefs,

Freija 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *