Hoho Merry Christmas mede boksers!
de laatste foodblog voor het jaar 2017. Hopelijk zat er iets tussen voor jullie de afgelopen maanden. Ik heb in ieder geval mijn best gedaan om easy peasy creaties te verzinnen wat binnen een gebalanceerde voedingspatroon past. Ook nu weer een recept waar je geen uren voor in de keuken hoeft te staan en maar vier ingrediënten nodig hebt om te maken. Of juist je eigen draai er aan geeft door bijvoorbeeld chocola weg te laten en te kiezen voor stukjes noten, cranberry of alle drie erin verwerkt.
Choco amandelkoekjes
Benodigdheden:
keukenmachine
kom
lepel
bakpapier
bakplaat
weegschaal
150 gram amandelmeel
4 medjool dadels
30 gram kokosolie
Chocola naar keuze
En nu aan de slag:
Ik laat de dadels voordat ik deze gebruik altijd even weken in kokend water, hierdoor worden ze zachter en zijn ze beter te verwerken.
Maal vervolgens stukjes chocola in de keukenmachine, ik heb gekozen voor Tony’s chocolonely. En bewaar het daarna in een kom.
Ontpit de dadels voordat je het in de keukenmachine doet, amandelmeel en kokosolie erbij en mixen maar.
Als laatste nog de gemalen chocola toevoegen en met een lepel alles goed door elkaar mengen.
Bewaar je deeg 10 minuten in de koelkast en verwarm je oven 15 min voor op 170 graden. Zet je bakplaat met bakpapier alvast klaar.
Na 10 min kneed je het deeg nog even door en maak er balletjes van, ik vind het fijner om de balletjes plat te maken op mijn hand en daarna op de bakplaat te leggen.
Een ander optie is om de balletjes op de bakplaat te leggen en daarna plat te drukken. Vervolgens gaan de koekjes voor 10 minuten in de oven.
Zodra de koekjes klaar zijn, een uur laten afkoelen. Daarna zijn je choco amandelkoekjes ready to eat.
Ook lekker met kokosyoghurt, fijngemaakte frambozen, stukjes chocola en nootjes.
Geniet van de fijne feestdagen!
liefs,
Freija